TIFFANY MUNKÁIM
BEMUTATKOZÁS
ZSŰRIZETT MUNKÁIM
ELADÓ FESTMÉNYEK
ÖSSZES MUNKÁM
KIÁLLÍTÁSOK
ÖNÖK ÍRTÁK
üvegfestés története
ÍGY KÉSZÜL
MINTÁK, SABLONOK
KEDVENC OLDALAK
ÁRAKRÓL
ELÉRHETŐSÉG

Mi az üvegfestés?

Átlátszó felület átlátszó festékkel való díszítése, megfestése.

Hogy nekem mi az üvegfestés?

- Színtelen felület színessé varázslása

- Az üveg életre keltése

- Színek feltámasztása

- Varázslás

 

 

 

Magamról és az üvegfestésemről:

 

1969-ben láttam meg a napvilágot rák havában, Dunaújvárosban. Jelenleg Rácalmáson lakom férjemmel.

Már gyermekkoromban is vonzottak a templomok katedrák színes üvegablakai. Csodálattal adóztam a régi korok festőinek. Az alkotás vágya mindig is bennem élt.

2003-ban láttam először egy üvegre készült festményt és szerelem lett az első pillantásra. Először csak matricafestéssel és a decoupage technikával próbálkoztam. Majd ezekre hamar ráunván, vettem a bátorságot és belevágtam az üvegfestésbe. Sajnos az akkoriban kapható könyvek az alapokon kívül nem sokat árultak el technikákról. Ezért mindent magamnak, a magam kárán kellett kikísérletezni.

Mániákus újító vagyok. Így az üvegfestés területén is. Nem a már megszokott, jól bevált technikát gyakorlom, hanem igyekszem újabb technikákat keresni, kifejleszteni. Így fejlesztettem ki a könyvek által lehetetlennek mondott kontúrnélküli és a többrétegű festést, aminek  ez a festményem  LAKE COMO VILLA - ÜVEGFESTÉS - STAINED GLASSa legékesebb példája.

De szívesen festek egy rétegben, kontúrral, tiffany stílusban is.DARU ABLAKBETÉT - ÜVEGFESTÉS - STAINED GLASS  MESEBELI AFRIKA - ÜVEGFESTÉS - STAINED GLASS

Nincs kialakult stílusom. Mint ahogy a zenében sem egy-egy együttest vagy stílust szeretek, hanem bizonyos számok válnak a kedvenceimmé, így vagyok a festéssel is. "Mindenevő vagyok".  Ezért is jellemző a képeimre a sokszínűség.

Még nem adtam fel azt a vágyam, hogy az üvegműves mesterséget kitanuljam. Terveim közt szerepel a szakma államilag is elismert elsajátítása. Addig pedig maradok "hobbifestő".

Az általam alkalmazott technika az úgynevezett hideg üvegfestés. Speciális üvegfesték kerül az üvegre, amely semmilyen égetést nem igényel. Ezért ma már a lakásainkba elfogatható áron lehet becsempészni e varázslatos miniatürizált színvilágot. Csak kézügyességre, türelemre és időre van szükség.

Az üvegfestést hobbiból űzöm, nem ez a fő foglalkozásom, de szívesen festek akár megrendelésre is.

 

üvegfestés üvegfestmény üvegfestő  üvegfestészet üvegkép  michel  michelke  ajándék tükör  óra

üvegfestés üvegfestmény üvegfestő  üvegfestészet üvegkép  michel  michelke  ajándék tükör  óra

Különleges ajándék különleges alkalomra, karácsonyra. Üvegfestéssel készült, egyedi faliképek, faliórák. Vállalom ablakok és ajtók üvegbetétjeinek megfestését, egyedi elképzelését megvalósítom.
különleges, különleges, alkalomra, karácsonyra, Üvegfestéssel, egyedi, faliképek, faliórák, vállalom, ablakok, ajtók, üvegbetétjeinek, megfestését, egyedi, elképzelését, megvalósítom

Michelke-üvegfestés-üvegfestő-Királyné Michel szilvia bemutatkozás